Top

Chili zonder vlees

Leefstijlgeneeskunde / Chili zonder vlees

Ingrediënten 

  • Kievitsbonen (of kidney of bijvoorbeeld zwarte bonen)
  • Ui
  • Knoflook
  • Tomaat (2 tomaten op ongeveer 300 gram ongekookte bonen)
  • Courgette
  • Ik gebruik de Picadillo kruiden van Jonnie boer. Je kunt natuurlijk ook zelf kruiden mengen: chili, oregano, komijnzaad, koriander, peper en kaneel bijvoorbeeld.
  • Sla
  • Mais
  • Citroen
  • Zout

 Bereidingswijze

Kook de kievitsbonen. Er zijn natuurlijk meerdere manieren. Zelf laat ik ze ’s nachts weken en dan kook ik ze 30 minuten in een snelkookpan. Voeg zout naar smaak toe. Het vocht is dan ook erg lekker. Dat vocht gebruik ik (het moet niet te waterig zijn. Eventueel kan je wat kookvocht uit de pan gooien voordat je met de rest van het recept verder gaat). Snij de ui en de knoflook. De tomaten doe ik altijd eerst in de blender. Kook de ui, knoflook en gepureerde tomaten 10 minuten mee in de snelkookpan samen met de kruiden. Snij de sla en doe er wat mais, citroen en zout over. Snij de courgette. Laat de courgette nog 2 minuten meekoken in de snelkookpan. Alle tijden veranderen natuurlijk als je geen snelkookpan hebt. Dan duur alles veel langer.  Serveer het eventueel met een gepofte zoete aardappel. Snij de aardappel door het midden en doe de ‘chili zonder vlees’ erop. Ik roer de salade er zelf altijd doorheen. Je kunt het er ook naast laten.