Top

Je leefstijl als medicijn

Leefstijlgeneeskunde / Je leefstijl als medicijn

Leefstijl als medicijn

Leefstijl als medicijn krijgt op dit moment steeds meer aandacht. En terecht! Van veel levensstijlinterventies is bewezen dat ze beter werken dan de beschikbare medicatie. In tegenstelling tot medicatie, hebben de gezonde leefstijlinterventies geen negatieve bewerking. Mensen gaan zich juist beter voelen, vallen af, de huid wordt beter, de stoelgang verbetert en vaak voelen ze zich fitter dan ooit. Daarbij is het goedkoop.  Deze website gaat over duurzame leefstijl geneeskunde. Dat betekent dat er ook op de lange termijn voordelen zijn. Bovendien is deze manier ook goed voor de wereld, de dieren en de medemens. Het past om deze redenen perfect in de tijd waarin we nu leven.

Leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is een opkomend beroep. Steeds meer mensen willen weten of ze ook hun leefstijl als medicijn kunnen gebruiken in plaats van hun leven lang medicijnen te slikken. In Nederland zijn er miljoenen mensen chronisch ziek. Volgens wetenschappelijk onderzoek kan het grootste gedeelte hiervan voorkomen worden door de juiste leefstijlinterventies. Klik hier voor de basisprincipes van een gezonde leefstijl?

Zin om gelijk te beginnen met je leefstijl als medicijn te gaan gebruiken?

Zin om gelijk te beginnen met een gezonde leefstijl? Klik dan hier voor de 33-dagen challenge. Ook kan je hier gezonde recepten vinden. Verder kan je hier info per ziektebeeld vinden. Lees bijvoorbeeld de artikelen over suikerziekte, hart- en vaatziekten, kanker, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Alle informatie op deze website is en blijft gratis. Daarbij is zijn de teksten geschreven of in ieder geval nagekeken door een arts.

 

Gezonde leefstijl tips

Via bovenstaande link kan je de 33-dagen challenge doen. Voor tips over gezonde leefstijl is het ook goed om de succesverhalen van mensen die chronisch ziek zijn of waren door te lezen. Er is op het moment heel veel beschikbaar over de invloed van onze leefstijl op ons welzijn, maar er is ook nog heel veel over om te onderzoeken. Hierdoor hebben mensen die chronisch ziek zijn of waren en hierdoor ervaringsdeskundige zijn, vaak nog goede tips. Lees een succesverhaal over Reuma, prikkelbaarddarm syndroom en hart- en vaatziekten.

Voeding/leefstijl als medicijn
Gezonde voeding gezonde leefstijl
leefstijlinterventie ontspanning en meditatie
Gezonde leefstijl tips: yoga en ontspanning