Top

Dieren welzijn

Leefstijlgeneeskunde / Dieren welzijn

Dierenwelzijn: jij een gezonder lichaam en schoon geweten, zij een beter leven.

De meeste dieren die dag in dag uit vlees en zuivel voor ons produceren leven in een ware hel op aarde. Biologisch eten lost niet alles op.

  • Op biologische boerderijen produceren de melkkoeien bijna net zo veel als in de reguliere vee-industrie. Om de productie hoog te houden, moeten ook biologische melkkoeien elk jaar een kalf krijgen en het al heel snel afstaan. De vrouwelijke kalfjes worden vaak zelf melkkoe, de stiertjes gaan naar de slacht voor kalfsvlees.
  • Ook wanneer biologische leghennen uit het ei komen, worden de haantjes meteen vergast of versnipperd.
  • Om overbevissing te voorkomen en de impact op natuur en milieu te verkleinen bestaan er keurmerken voor zowel wilde vis als voor kweekvis. Helaas zeggen de gangbare keurmerken weinig over het welzijn van de vissen.

Dat vissen pijn, stress en angst voelen heeft de wetenschap al lang bewezen. Ook zijn er goede methoden uitgevonden om vissen vóór de slacht te verdoven. Toch is het welzijn voor vissen nog altijd niet verbeterd. Veel vissen worden levend verwerkt: ze worden opengesneden om de organen te verwijderen. Daarna zijn ze meestal nog niet dood, maar stikken ze of sterven ze langzaam door onderkoeling bij het invriezen. De hele doodstrijd kan uren duren.1

Waarom is alleen het vermijden van dierlijke producten niet genoeg?

 Wanneer je alleen dierlijke producten vermijd en je eet verder alles, zit er vaak olie in het dieet. We kennen allemaal de vreselijke verhalen van de palmolie-industrie en de orang-oetan die bijna uitsterft.

Palmolie zit in heel veel producten, zoals in vele soorten chips, koekjes, cakes, nutella, plantaardige margarine etc.

Wanneer je het dieet van deze site volgt eet je geen olie.

Referenties

1.www.wakkerdier.nl

Deze documentaire is niet geschikt voor kinderen.