Top

Betaalbare fairtrade kleding

Leefstijlgeneeskunde / Overig  / Betaalbare fairtrade kleding

Betaalbare fairtrade kleding

Op weg naar een betere wereld

Even wat anders in deze tijden van het Corona virus. Vele mensen denken op dit moment extra aan hun medemens en houden zich keurig aan de regels. Daarnaast waren veel mensen die een overstap maken naar plantaardig eten sowieso al geïnteresseerd in het een beetje beter maken van de wereld en zijn het ook om deze reden gaan doen. Anderen beginnen met plantaardig eten voor hun gezondheid en raken steeds meer geïnteresseerd in een bijdrage leveren aan een betere wereld. De wereld staat op zijn kop. Er zijn nu wereldwijd bijna 90.000 mensen overleden aan het (of met het) Corona virus. We houden afstand, stoppen met werken, helpen vaker onze oude buurvrouw en blijven zoveel mogelijk alleen thuis.

Dit is dan ook het juiste moment om stil te staan over andere bijdrages die wij kunnen leveren. Elke dag sterven er 25.000 mensen aan honger om maar een voorbeeld te noemen. Dit zijn er velen meer dan aan het Corona virus. Om er voor te zorgen dat het geld in de wereld eerlijker verdeeld wordt, kunnen wij fairtrade producten kopen. Hierdoor krijgen mensen een eerlijker prijs, hoeven zij minder uren te maken om rond te komen, worden er meer banen gecreëerd en hoeven kinderen niet gedwongen te werken. In de supermarkten is dit al volop beschikbaar. Ook is dit betaalbaar. Fair trade kleding is echter veel schaarser en op het moment vaak nog erg prijzig. Daarbij gaat die 90 euro extra die je voor het kledingstuk betaald niet allemaal direct naar de makers. Ik kreeg een mailtje van Lotte. Zij heeft een bedrijfje opgezet om goede fairtrade kleding aan te bieden voor een leuke prijs. Ik weet dat dit niet over voeding gaat, maar ik vind het initiatief zo leuk dat ik graag haar idee hier wil posten (en nee, ik verdien hier geen geld aan. Ik weet dat er mensen zijn die bang zijn dat ik geld verdien 🙂 ), Hieronder het stukje wat Lotte heeft geschreven.

Lake fair fashion

Lage lonen, slechte werkomstandigheden, milieu vervuiling, gedwongen katoenverkoop, kinderarbeid en het gaat zo maar door. De kledingindustrie is een industrie die kinder- en mensenrechten vaak aan hun laars lapt. Het is een industrie die nog veel aandacht verdiend om te komen tot een duurzame en eerlijke industrie die het verdiend.

Bangladesh kamt met extreme armoede en milieu vervuiling vanwege de textielindustrie. Het ervaart een grote druk vanuit alle grote merken om alle kleding goedkoper en goedkoper te blijven produceren. Dit moet stoppen en iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen aan een betere wereld.

Waarom duurzame fashion?

Waar in het verleden de kleding erg duur was is het nu betaalbaar en is duurzame kleding weggelegd voor iedereen! Duurzame kledingmerken besteden aandacht aan mensenrechten, milieu en het investeren in een betere wereld. Deze merken zetten zich in voor alle mensen die werken in de kledingindustrie in bijvoorbeeld Bangladesh.

Een voorbeeld van een merk wat zich volledig focust op eerlijk geproduceerde kleding is LAKE Fair Fashion. Zij hebben één doel voor ogen en dat is: “To make this world a better place“. Alle kleding van LAKE Fair Fashion wordt op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Zo helpen ze boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden om hun plek in de handelsketen te versterken. De kleding van het merk wordt fair wear geproduceerd, waarbij de boeren een eerlijke prijs krijgen voor het katoen, er geen kinderarbeid plaatsvindt en de kleding op een ethisch en ecologische verantwoordelijke manier geproduceerd wordt. Dit doet overigens niets af aan de kwaliteit, want die is super. Misschien nog wel beter zelfs!

Dit is de website: www.lakefairfashion.com

 

fairtrade kleding voor een betere wereld
Share
Masira Admiraal