Top

Gezonde vegan ontbijtjes

Gezond vegan ontbijt. De meeste recepten zijn lekker snel en goedkoop. En uiteraard wordt er geen olie gebruikt, aangezien alles op deze website onbewerkt plantaardig is.

Gezond vegan broodbeleg

Bonen in plaats van kaas! De meeste mensen missen kaas als ze onbewerkt plantaardig gaan eten. Een hummus van bonen is echt heel lekker. Bekijk de gezonde vegan broodbelegrecepten voor ideeën.

Whole food, plant based tussendoortjes

Zin in een snack? Of heb je bezoek en wil je wat lekkers en onbewerkt plantaardig op tafel zetten? Of vind je het lekker wat te maken en in te vriezen zodat je altijd wat gezonds vegan als tussendoortje hebt? Bekijk dan de recepten.

Gezonde smoothies

(Maaltijd)salades

Lekkere onbewerkt plantaardige (maaltijd)salades!

Gezonde vegan (maaltijd)soepen

Middag/avondeten

Gezonde vegan toetjes

Lekkere en gezonde onbewerkt plantaardige/whole food, plant based toetjes

Onbewerkt plantaardige recepten/ gezonde vegan recepten/ whole food plant based recepten

Plantaardige recepten

Onbewerkt plantaardige recepten/gezonde vegan recepten/ whole food plant based recepten

Het plantaardig dieet (en dus ook plantaardige recepten) zijn steeds populairder aan het worden. De meeste plantaardige recepten zijn vetarm. En alle recepten op deze website zijn gezond!

Wil je ideeën opdoen voor plant based recepten? Dan zit je hier goed. Alle recepten passen in een onbewerkt plantaardig dieet. Dat betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van bewerkte producten.  Op het moment is vegan eten ook steeds populairder geworden. Je kunt dan ook veel vegan recepten op internet vinden. Vaak wordt hier wel olie gebruikt (=een bewerkt product). Gebruik de koken zonder olie technieken om hier een plantaardig dieet recept/ whole food plant based recepten/vetarme recepten van te maken.

Misschien ben je gewoon opzoek naar lekkere gezonde gerechten? Je kan dan hier kennis maken met gezonde vegatarische recepten/veganistische recepten. Ben je al veganist of maak je al jaren alleen vegetarische recepten, maar ben je opzoek naar gezonde vegan of vetarme recepten? Ook kan je hier veel advies vinden om van je eigen favoriete recept een onbewerkt plantaardig recept te maken en er staan tips in om snel iets op tafel te zetten. Onbewerkt plantaardig/ whole food plant based is nog niet zo populair dat je het overal kan kopen. Sterker nog, bijna alle producten die je op straat kunt kopen hebben wel wat dierlijks of iets bewerkt. Het is daarom handig om altijd wat bij je te hebben. Klik hier voor meer tips voor het plannen van je maaltijden als je een onbewerkt plantaardig dieet volgt of wilt gaan volgen. Daarnaast is het een aanrader om een aantal snelle gezonde vegan recepten te hebben die je lekker vindt. Veel van de onbewerkt plantaardige recepten op deze site zijn heel snel klaar. Er zullen steeds meer recepten op de site komen. Heb jij zelf het perfecte (en snelle) onbewerkt plantaardige recept/whole food plant based recept gemaakt en wil je die graag delen? Stuur dan een mailtje naar hetgezondstedieet@gmail.com.

Veel mensen hebben toch nog het idee dat veganisten bijna niks kunnen eten, maar er zal echt een wereld voor je open gaan!

Je kunt op de links onder de plaatjes klikken voor recepten of op de links hieronder voor gezonde vegan ontbijt, lunch, dinner en tussendoortjes recepten: