Top

Plantaardig dieet boek

Leefstijlgeneeskunde / Overig  / Plantaardig dieet boek

Plantaardig dieet boek

Plantaardig dieet boek

Het boek over plantaardig eten die je wilt hebben!

Ben je op zoek naar een plantaardig dieet boek? Zoek dan niet verder! Hieronder bespreek ik mijn favoriete boeken. Er zijn andere boeken die ik ook super vind. Je vindt de links hier. Ik bespreek onderstaande boeken omdat ze vertaald zijn in het Nederlands en het bestellers zijn in o.a. Amerika. Ik gebruik daarbij vaak de informatie die de auteur bij elkaar heeft gesprokkeld uit wetenschappelijke tijdschriften voor deze website. Er worden namelijk per dag 400 (!) artikelen over de invloed van voeding op ons welzijn gepubliceerd. Dr. Greger, de auteur van onderstaande boeken, neemt deze samen met een groot team vrijwilligers door.

 

Plantaardig dieet boek: ‘how not to die’ oftewel ‘hoe overleef je’

Het boek van dr. Greger, genaamd ‘how not to die‘ toont door middel van vele wetenschappelijke onderzoeken aan dat plantaardig eten gezond is. Het boek is vertaald in het Nederlands. In het Nederlands heet het boek hoe overleef je. De vijftien meest voorkomende doodsoorzaken komen in dit boek aan bod zoals hart- en vaatziekten, diabetes, alzheimer en kanker. Wat moet je eten om de kans op deze ziektes zo laag mogelijk te houden? Of wat moet je eten om ervan te genezen? In het boek kun je lezen dat het onbewerkt plantaardig dieet het enige wetenschappelijk bewezen dieet is dat zowel bescherming biedt tegen veel oorzaken van vroegtijdig overlijden en lichamelijke gebreken, als ziektes kan omkeren. Dit werkt erg motiverend. De media creëert veel verwarring over wat nu eigenlijk gezond is. Doordat dit boek volledig wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek kan dit die twijfel wegnemen. Je zal verbaasd staan wat je allemaal kunt bereiken met gezond plantaardig eten!

Je kan de Engelse versie hier bestellen en de Nederlandse versie hier. De opbrengst van de boeken wordt vervolgens geïnvesteerd in de website van nutritionfacts.

Plantaardig kookboek. Lekker, makkelijk en gezond plantaardig eten!

In het ‘hoe overleef je kookboek‘ vind je makkelijke lekkere recepten die passen in het plantaardig dieet dat dr. Greger aanraadt. Voorin het boek kan je een korte omschrijven vinden van de invloed van voeding op de meest voorkomende ziektebeelden. Verder staat er een korte beschrijving in van het ’the daily dozen’. Dit kan je als houvast gebruiken voor het dagelijks binnenkrijgen van gezonde en gevarieerde voeding. Je kan de app van de ‘daily dozen’ gratis downloaden.

 

Wie is dr. Greger?

Michael Greger is een internationaal bekende arts, voedingsdeskundige en oprichter van de populaire website Nutritionfacts.org.

 

 

Volledige beschrijving van het plantaardig dieet

Op deze website kan je een volledige beschrijving vinden van het plantaardig dieet en een challenge.

 

Video’s over de voordelen van plantaardig eten

Dr. Greger heeft vele video’s gemaakt over de voordelen van plantaardig eten. Je kan ze op youtube bekijken. Sommige zijn vertaald in het Nederlands door nutritionfactsnederland.

Plantaardig dieet boek. Plantaardig eten boek. Plantaardig boek.
plantaardig eten kookboek. Plantaardig kookboek
Masira Admiraal