Top

Mensen met overgewicht

Leefstijlgeneeskunde / Mensen met overgewicht

Afvallen zonder te diëten en  zonder honger te lijden

Bij dit dieet mag je zoveel eten als je wilt. Je hoeft dus geen honger te lijden. En een van de regels is dat je geen calorieën telt. Hierdoor val je makkelijk af, omdat het makkelijker lang vol te houden is dan een dieet waarbij je constant honger hebt of de hele tijd uit moet rekenen hoeveel vet, eiwit en koolhydraten je nog binnen moet krijgen. De regels zijn duidelijk. Er zijn bepaalde producten die je niet eet.

Zeer effectief afvallen

Er zijn wel een aantal trucjes waardoor je sneller het gewenste effect kunt bereiken. Houd het vetgehalte zo laag mogelijk. Dus voeg geen of weinig noten, zaden, avocado etc toe. Noten en zaden hebben wel heel veel gezondheidsvoordelen, dus wanneer het gewenste gewicht (bijna) is bereikt kan je het weer toe voegen (niet te veel natuurlijk! en ook niet als je suikerpatiënt bent).

Voeg een salade toe bij de maaltijd of eet een groentesoep voor je maaltijd.

Niet teveel/geen gedroogd fruit

Bij niet voldoende effect  kan je een tijdje pasta en brood weglaten. Ik raad echter aan het gewoon eerst 33-dagen te proberen (klik hier voor de challenge) en dan te kijken of dit wel echt nodig is. Zelfs als u maar 2 kg per maand verliest, betekent dit alsnog 24kg in een jaar! Uit onderzoek blijkt daarbij dat de meeste mensen met (flink) overgewicht veel meer dan 2 kg per maand verliezen in het begin. Het belangrijkste is dat je het vol kan houden!