Top

Sporters

Sporters hebben behoefte aan extra calorieën. Dit is makkelijker wanneer je wat extra noten, zaden en bijvoorbeeld andere onbewerkte producten toevoegt die wat meer vet hebben zoals avocado’s. En vergeet niet dat je ook erg ver komt met een lekker groot boord volkoren pasta of andere granen en lekker vers gebakken brood met bijvoorbeeld bonen hummus. Dan is dit echt makkelijk te doen. Het Amerikaanse basketbalteam is ook vegan. Allemaal mannen van boven de 2 meter die super veel sporten. Hoeveel calorieën zullen zij wel niet eten op een dag?

Een hogere calorie intake gaat gepaard met een hogere eiwit intake. Hoe meer calorieën, hoe meer eiwitten. Na het sporten is het goed om gelijk wat te eten voor het herstel. Uit onderzoek blijkt dat het nemen van alleen eiwitten niet veel effect heeft. Dit moet in een verhouding van 1:3 of 1:4 met koolhydraten. Heb je geen zin om elke keer wat klaar te maken? Neem dan in ieder geval plantaardige eiwitten zoals hennep of rijsteiwit (beide lekker in combinatie met appelsap, waardoor je ook aan de juiste verhouding eiwit:koolhydraat kunt komen). Houd er wel rekening mee dat dit bewerkt is. Daarom is dat niet keuze nummer een. Een blikje bonen met wat mais erover heen is ook makkelijk, whole food en heeft nog tal van andere gezondheidsvoordelen!

Hiernaast zie je de trailer van de game changers. Deze documentaire gaat over topatleten die gezond vegan eten en beter zijn gaan presteren. Op youtube kan je nog meer info vinden over deze docu.

Binnenkort volgt een uitgebreid artikel met referenties van wetenschappelijke artikelen.