Top

Voedingsadvies door arts

Leefstijlgeneeskunde / Voedingsadvies door arts

Je ziet dat er artsen zijn, net zoals ik, die super enthousiast worden van deze informatie. Dit betekent namelijk dat veel mensen die nu ziek zijn, niet ziek hoeven te zijn en zij beginnen dit te integreren in hun werk. In Amerika bestaat het beroep ‘arts diëtiek’. Dit zijn natuurlijk niet de enige artsen die hiermee aan het werk kunnen. In Amerika is het vooral populair onder cardiologen, maar ook reumatologen en andere specialisten adviseren nu een whole food, plant based dieet. In Amerika is dit al redelijk populair en steeds populairder aan het worden. In Nederland staat dit nog in de kinderschoenen. Op het moment zijn er in Nederland wel steeds meer studenten, huisartsen en andere specialisten geïnteresseerd.
De reden dat ik een evidence based website heb gemaakt heeft twee redenen. De eerste reden is zodat ook artsen ermee kunnen gaan werken. Ik weet dat als de dokter het zegt, mensen de meest intensieve behandelingen ondergaan die er vaak niet eens voor zorgen dat mensen langer leven. Wat zal er gebeuren als dokters whole food, plant based gaan aanraden?
De tweede reden is om verwarring weg te nemen door er referenties bij te doen en ook andere ideeën hiermee te debunken zodat mensen straks niet meer om de waarheid heen kunnen. Zoals de meeste plant based dokters vaak zeggen: ‘we have the truth’. Ik denk dat artsen (mede) gespecialiseerd in diëtiek een behoorlijke bijdrage kunnen leveren aan een gezonder en duurzamer Nederland.