Top

Gezonde snacks

Leefstijlgeneeskunde / Gezonde snacks

Gezonde snacks: snel en makkelijk tips

 

Scrol naar beneden voor recepten om zelf snacks te maken

Voor een gezonde snack die past in een plantaardig dieet hoef je echt geen uren in de keuken te staan! Denk in eerste instantie gewoon aan hele simpele dingen. Hieronder geef ik een paar tips. Daaronder staan een paar recepten die erg lekker zijn, maar waarvoor je wel in de keuken moet staan. De gezonde snacks/tussendoortjes zijn echter echt de moeite waard! 🙂 Je kan altijd lekker veel maken zodat je voor een paar dagen iets hebt om mee te nemen of te snacken.

 

1. Gezonde snack: fruit!

Je mag bij dit plantaardig dieet zoveel fruit eten als je wilt! Fruit is super gezond. Hoe meer fruit, hoe beter. Het is een makkelijke, lekkere en super snelle gezonde snack! Veel mensen maken zich op dit moment zorgen over het suiker in fruit. Maak je hier geen zorgen over. Er bestaat niet een onderzoek dat aantoont dat fruit ongezond is, zolang je maar niet alleen het suiker uit het fruit haalt, de rest van de fruit weggooit en het dan opdrinkt. Ook wordt je niet dik van fruit. Uit onderzoek blijkt dat mensen die veel fruit eten juist slanker zijn. Er bestaat een onderzoek waarin mensen 5 stukken fruit per dag moesten eten. Ze vielen hierdoor af. Probeer het zelf! Deze gezonde snack zit boordevol vitamines, mineralen, vezels en andere goodies.

fruit gezonde snack
Gezonde snack: gedroogd fruit
Gezonde snack noten
Vegan snack rijstwafel met banaan

2. Gezonde snack: gedroogd fruit

Een paar lekkere dadels of ander gedroogd fruit. Eet dit met mate als je probeert af te vallen. Eet hier lekker wat extra’s van als je juist probeert aan te komen.

3. Gezonde snack: noten

Noten zijn super gezond! Neem wel rauwe noten anders zit er olie op en past het niet meer in een whole food plant based dieet. Eet dit met mate als je probeert af te vallen. Eet hier lekker wat extra’s van als je juist probeert aan te komen. Hou er rekening mee dat noten erg vet zijn. Heb je suikerziekte? Eet dan ook niet te veel noten. Je wilt er dan voor zorgen dat je zo vetarm mogelijk eet.

4. Gezonde snack: rijstwafel evt. met banaan

De rijstwafel hoort zeker thuis in dit rijtje.

5. Een cracker met…..

Een cracker met bijvoorbeeld hummus (klik hier voor recepten) en groente of gewoon groente. In de volkoren crackers van Wasa zit alleen volkoren meel. De meeste crackers zijn niet volkoren (dat is dus bewerkt) of er zit olie in. De ekoplaza heeft ook volkoren crackers.

Snacks zelf maken

Snack zelf maken gezonde appeltaart
snack zelf maken vegan haverkoekjes
Vegan snacks gezonde haverkoekjes
Vegan snack haverkoekjes met speculaaskruiden

Gezonde vegan snacks zelf maken

Wil je wat specialers, krijg je bezoek of heb je gewoon zin in iets anders? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen wat langer in de keuken te staan om zelf snacks te maken. De lijst met gezonde vegan snacks recepten zal ik steeds gaan uitbreiden. Alle recepten passen uiteraard in het onbewerkt plantaardig dieet/whole food plant-based dieet. Hierdoor kan je ze eten zonder schuldgevoel. Klik op de links onder de plaatjes voor de recepten. Maak lekker veel dan heb je een lekkere gezonde vegan snack voor een paar dagen.

Gezonde appeltaart van zoete aardappel

Gezonde appeltaart van zoete aardappel

Bereidingstijd 30 minuten

Klaar in 2 uur

Zijn de gezonde vegan snacks bevallen?

Zijn de gezonde veganistische snacks en/of andere plantaardige recepten bevallen? En wil je graag wel elke dag zo eten om je gezondheid te verbeteren? Klik dan hier voor de 33-dagen challenge van het onbewerkt plantaardig dieet/whole food plant based dieet.

Jouw favoriete vegan snack recept delen?

Wil je graag jouw favoriete gezonde vegan snack recept of een ander onbewerkt plantaardige recepten/whole food plant based recept delen? Maak er dan een mooi foto van en mail hem naar: hetgezondstedieet@gmail.com.