Top

Warme havermout met Maca

Leefstijlgeneeskunde / Warme havermout met Maca
Havermout met water

Havermoutpap met Maca

 

Voor dit gezonde ontbijt gebruik ik zelf vaak volkoren havermeel. Dan hoef je het minder lang te koken.

 

Ingrediënten 

  • Haver(meel)
  • Maca (ik gebruik meestal 2-3 eetlepels per boord)
  • Snufje zout
  • Kaneel
  • Eventueel fruit

Bereidingswijze

Meng de haver en Maca met water. Breng het daarna aan de kook. Doe er een snufje zout bij en wat kaneel. Laat ongeveer 20 minuten doorkoken. Serveer het met nog wat kaneel en eventueel fruit (banaan, papaja en ananas is een goede combinatie, maar meestal zijn er geen lekkere papaja’s verkrijgbaar in Nederland).

Gezond ontbijt recept: havermout met water en Maca

Een gezond ontbijt maken met haver is lekker en makkelijk! Havermout kan je makkelijk maken met water. Zoals ik hier boven aangaf gebruik ik graag havermeel. Dan ben je sneller klaar. Koud vind ik het minder snel waterig smaken. Door Maca, kaneel en een snufje zout toe te voegen aan de haver, zorg je ervoor dat je havermout met water niet waterig smaakt. Vind je de havermoutpap toch te waterig? Misschien heb je dan teveel water aan de haver toegevoegd. Je kan er ook voor kiezen de havermoutpap te maken met plantaardige melk. Dan is hij alsnog vegan en past hij goed in een gezond plantaardig dieet. Klik hier voor het  ontbijt recept van koude havermout met fruit. Deze is in een paar minuten klaar!

Plantaardig dieet recept delen?

Wat is jouw favoriete gezonde ontbijt? Wil jij jouw favoriete plantaardig dieet ontbijt recept of andere plantaardige voeding recepten delen? Maak dan een mooi foto en stuur jouw gezonde recept naar hetgezondstedieet@gmail.com

 

Zijn de gezonde vegan ontbijtjes bevallen?

Zijn de gezonde veganistische ontbijtjes en/of andere plantaardige recepten bevallen? En wil je graag wel elke dag zo eten om je gezondheid te verbeteren? Klik dan hier voor de 33-dagen challenge van het onbewerkt plantaardig dieet.