Top

Volkoren mie met warme komkommer, sla en dille

Leefstijlgeneeskunde / Volkoren mie met warme komkommer, sla en dille

Ingrediënten 

  • Volkoren mie
  • Ui
  • Knoflook geperst
  • Champignons
  • Flink wat sterk ruikende verse dille
  • Courgette
  • Komkommer
  • Sla
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de ui. Verwarm in een anti-aanbakpan een heel klein beetje water. Doe de ui erbij. Roer het af en toe. Wacht tot het bruin wordt, roer het nogmaals en gooi er nog wat water bij. Voeg de knoflook toe en steeds wat water totdat het water verdampt en alles een beetje bruin wordt. Roer het dan en doe er weer wat water bij. Voeg peper en zout toe. Snij de champignons, de courgette, de dille, de komkommer en de sla. Voeg de groenten toe wanneer ze klaar zijn. Nadat je de komkommer hebt toegevoegd hoef je het water niet meer helemaal te laten verdampen. Voeg dan juist wat extra water toe. In dit water gaan dan de smaken van de (gebakken) groenten zitten. Laat het nog een paar minuten doorkoken. Serveer met mie.