- 300 gram ongekookte rode linzen
- Ui
- Knoflook
- 1 gepureerde tomaten
- Zout
- Peper
- Komijn
- Kurkuma
- Koriander
- Nootmuskaat
- Kruidnagelpoeder
- Kaneel
- Citroengras
Bereidingswijze
Fruit het uitje en de knoflook met behulp van water (klik hier voor kooktechnieken zonder olie). Voeg de kruiden, de gepureerde tomaten, de courgette, linzen en een klein beetje water toe. Laat het nog 20 minuten doorkoken. Lekker met chapati, met rijst en salade of op brood.
Chapati
- Tarwemeel
- Water
- Zout
Bereidingswijze
Doe water en zout bij het tarwemeel en kneed het beslag totdat je er mooie bolletjes van kan rollen. Rol deze uit totdat je een mooie ronde vorm krijgt. Verwarm ondertussen een pan met anti-aanbaklaag zonder olie. Bak de chapati aan twee kanten.