Top

Pannenkoeken

Leefstijlgeneeskunde / Pannenkoeken
gezonde pannenkoeke

Gezonde pannenkoeken recept

 

Ingrediënten  

  • ½ kopje 100% volkoren meel
  • ½ kopje havermeel
  • Een beetje bakpoeder
  • Kaneel
  • 1 kopje ongezoete amandelmelk (of andere olievrije melk op basis van planten zoals soja of rijstmelk)
  • Evt. puur vanille-extract
  • Evt. een halve banaan (maakt het wel wat moeilijker)
  • Evt. dadelstroop

 

Bereidingswijze

Prak de banaan. Gebruik een vork om alles in een grote kom te mengen. Laat het mengsel 5 minuten rusten terwijl je een koekenpan op middelhoog vuur opwarmt. Gebruik een pollepel om de porties in de pan te gieten.  Als je kleine porties gebruikt, krijg je makkelijker mooie pannenkoeken. Gebruik eventueel meer pannen als je voor veel mensen pannenkoeken gaat maken. Draai hem niet te snel om! Dit is anders dan bakken in olie. Ik vind het zelf eigenlijk makkelijker gaan. Je moet hem alleen niet te snel willen omdraaien. Serveer met je favoriete toppings!

Gezonde pannenkoeken

Deze gezonde pannenkoeken passen perfect in een plantaardig dieet. Het gezonde pannenkoeken recept kan steeds een beetje veranderd worden door een andere plantaardige melk te gebruiken, wel of geen kaneel of vanille te gebruiken of bijvoorbeeld dadelstroop toe te voegen.

Vegan pannenkoeken

Ik kan me niet voorstellen dat als je deze vegan pannenkoeken proeft dat je dan melk van een koe mist. Klik hier voor meer veganistische recepten.

Pannenkoeken maken zonder olie

Pannenkoeken maken zonder olie is makkelijker dan je denkt. Ik dacht eerst dat het niet zou lukken. Uiteindelijk vind ik pannenkoeken maken zonder olie  makkelijker dan pannenkoeken maken met olie. Ik maak wel kleinere vegan pannenkoeken dan dat ik met olie zou doen. Ook maak ik ze iets dikker. Dat hoeft niet perse, maar dan zien de gezonde pannenkoeken er mooier uit. Het oog wilt ook wat! 🙂

Pannenkoeken recept insturen?

Wil jij jouw favoriete pannenkoeken recept graag delen met anderen? En past deze in een plantaardig dieet? Dus is het een veganistisch recept zonder gebruik te maken van bewerkte producten (inclusief olie)? Maak er dan een mooie foto van en mail het gezonde pannenkoeken recept naar hetgezondstedieet@gmail.com.

Zijn de gezonde vegan ontbijtjes bevallen?

Zijn de gezonde veganistische ontbijtjes en/of andere plantaardige recepten bevallen? En wil je graag wel elke dag zo eten om je gezondheid te verbeteren? Klik dan hier voor de 33-dagen challenge van het onbewerkt plantaardig dieet.