Top

Koude havermout met fruit

Leefstijlgeneeskunde / Koude havermout met fruit

Havermout met water en fruit

Dit is mijn favoriete gezonde ontbijt recept. Lekker, makkelijk en snel! Ik gebruik hiervoor de biologische gebroken havervlokken van Smaakt (niet geschikt voor mensen met een glutenallergie). Niet alle merken zijn zacht in een paar minuten. Als het merk wat je koopt niet zacht is in een paar minuten kan je er ook voor kiezen er al water bij te gooien voordat je naar bed gaat.  Je kan er natuurlijk gewoon het fruit in doen wat je lekker vindt en op dit moment beschikbaar is. Hieronder zie je een voorbeeldje.

 

Ingrediënten 

  • Gebroken havervlokken
  • Een halve banaan
  • 2-3 dadels in kleine stukjes
  • Een handje blauwe bessen
  • Een paar aardbeien in kleine stukjes

 

Bereidingswijze

Doe wat water bij de haver, zodat het onder staat (niet te veel! Je wilt niet dat het waterig gaat smaken). Snij alle ingrediënten in stukjes en roer dat door de haver.

Eventueel kan je er wat kaneel of kruidnagel (zitten beide boordevol anti-oxidanten) overheen strooien.

Gezond ontbijt havermout

Havermout maken is makkelijker dan je denkt! Havermout met water is erg lekker. Ik dacht altijd dat je pap moest koken met melk of zo. Havermoutpap hoef je echter niet perse te koken en water kan net zo goed gebruikt worden. Zelf vind ik het juist lekkerder als het koud is. Er zit dan meer smaak aan. Als je de juiste havervlokken gebruikt is de havermoutpap binnen een paar minuten zacht. Het is mijn favoriete plantaardig dieet ontbijt. Haver is erg gezond. Ook vind ik deze havermoutpap lekker om mee te nemen voor onderweg. Ik neem de haver droog mee en doe er later water en (gedroogd) fruit bij. Haver is van nature glutenvrij. De meeste haver die je koopt bevat wel gluten, maar er is ook veel glutenvrije havermout te krijgen.

Jouw favoriete plantaardige recepten delen?

Wil je graag jouw favoriete onbewerkt plantaardige recepten/whole food plant based recept delen? Maak er dan een mooi foto van en mail hem naar: hetgezondstedieet@gmail.com.

Zijn de gezonde vegan ontbijtjes bevallen?

Zijn de gezonde veganistische ontbijtjes en/of andere plantaardige recepten bevallen? En wil je graag wel elke dag zo eten om je gezondheid te verbeteren? Klik dan hier voor de 33-dagen challenge van het onbewerkt plantaardig dieet.