Top

Kikkererwten, broccoli, veldsla salade

Leefstijlgeneeskunde / Kikkererwten, broccoli, veldsla salade

Ingrediënten 

  • Kikkererwten
  • Broccoli
  • Champignons
  • Een paar olijven
  • Een paar walnoten
  • Veldsla
  • Zout

 

Bereidingswijze

Kook de kikkererwten of gebruik kikkererwten uit blik. Ik laat de kikkererwten altijd een nachtje weken en daarna doe ik ze 15 minuten in de snelkookpan (gerekend vanaf wanneer er druk op de pan zit). Doe een klein laagje water met zout in een pan, snij de broccoli in stukjes en ‘stoom’ de broccoli met de deksel op de pan in een paar minuten gaar. Snij wanneer de broccoli in de pan zit de champignons in vieren en doe ze bij de broccoli. Deze hebben iets minder tijd nodig. Snij tijdens het stomen alvast de olijven en walnoten in kleine stukje. Meng alles. Het is lekker om wat van het kookvocht over de veldsla te doen.