Top

Kikkererwten-aardappel curry

Leefstijlgeneeskunde / Kikkererwten-aardappel curry
  • 300 gram ongekookte kikkererwten
  • 2-3 aardappels
  • Ui
  • Knoflook
  • 2-3 tomaten
  • Zout
  • Peper
  • Chili
  • Paprikapoeder
  • Koriander
  • Komijn
  • Kurkuma
  • Gemberpoeder
  • Mosterdzaad
  • Kruidnagelpoeder
  • Nootmuskaat
  • Asafoetida

 

Bereidingswijze

Kook de kikkererwten of gebruik kikkererwten uit blik. Ik laat de kikkererwten altijd een nachtje weken en daarna doe ik ze 15 minuten in de snelkookpan (gerekend vanaf wanneer het kookt). Kook ook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn. Haal daarna de schil eraf en pureer de aardappelen.  Fruit het uitje en de knoflook met behulp van water (klik hier voor kooktechnieken zonder olie). Voeg de kruiden toe, de gepureerde tomaten en aardappels. Laat het nog 20 minuten doorkoken. Lekker met chapati.

 

Chapati

  • Tarwemeel
  • Water
  • Zout

 

Bereidingswijze

Doe water en zout bij het tarwemeel en kneed het beslag totdat je er mooie bolletjes van kan rollen. Rol deze uit totdat je een mooie ronde vorm krijgt. Verwarm ondertussen een pan met anti-aanbaklaag zonder olie. Bak de chapati aan twee kanten.