Top

Gezonde appeltaart zonder suiker

Leefstijlgeneeskunde / Gezonde appeltaart zonder suiker
Gezonde appeltaart. Suikervrij appeltaart van zoete aardappelen

Gezonde appeltaart zonder suiker

Van deze appeltaart kan je zoveel eten als je wilt! Er zitten alleen maar gezonde dingen in. Daarbij is de appeltaart vetarm.

 

Ingrediënten 

  • 3 zoete aardappels
  • 3 zoete appels
  • Rozijnen en/of gedroogde abrikozen
  • Kaneel
  • Havermeel of havervlokken of een andere meel naar keuze
  • Snufje zout
  • Walnoten

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 175 C. Kook de zoete aardappels in de schil totdat ze lekker zacht zijn. Snij appels in partjes. Doe de appels onderin een ovenschaal. Strooi de rozijnen of ander gedroogd fruit over de appel. Strooi er wat kaneel op. Prak de zoete aardappels met een snufje zout. Doe er meel of havervlokken doorheen totdat het niet meer een nat papje is. Gooi dit geheel over de appels. Doe de walnoten er als laatst op. Doe de ovenschaal in de oven ongeveer 60 tot 75 minuten.

Gezonde appeltaart zonder suiker

Van deze gezonde appeltaart kan je zoveel eten als je wilt. De appeltaart past perfect in een plantaardig dieet/whole food plant based dieet. De vegan appeltaart is suikervrij en glutenvrij (als je tenminste glutenvrije meel gebruikt).

Jouw favoriete vegan appeltaart recept delen?

Wil je graag jouw favoriete  vegan appeltaart recept delen? En past deze in een onbewerkt plantaardige recepten/whole food plant based dieet? Maak er dan een mooi foto van en mail hem naar: hetgezondstedieet@gmail.com.

Zijn de gezonde snacks/tussendoortjes bevallen?

Zijn de gezonde veganistische en/of andere plantaardige recepten bevallen? En wil je graag wel elke dag zo eten om je gezondheid te verbeteren? Klik dan hier voor de 33-dagen challenge van het onbewerkt plantaardig dieet.